Hírek

2011.06.04. 08:03

Ellenőrzések az osztrák-magyar határon

Június 9-ig visszaállították a határforgalom ellenőrzését Ausztriában a Világgazdasági Fórum Bécsben tartandó rendezvénye miatt.

MTI

Az ellenőrzés szombaton 0 órától június 9-én 24 óráig terjedő időszakban, valamennyi határszakaszon, így a Magyarországgal határos területen is érvényes. A határátkelőhelyeken számítani kell arra, hogy az osztrák rendőrök ellenőrizhetik az Ausztriába utazók úti okmányait és a gépjárművek adatait.A magyar rendőrség arra kéri az útnak indulókat, hogy még indulás előtt ellenőrizzék útlevelük vagy személyi igazolványuk meglétét, érvényességét, és az utazáshoz használt gépjármű papírjait. 
A magyar állampolgárok érvényes útlevéllel vagy bármelyik típusú személyi igazolvánnyal beléphetnek Ausztriába. A 14 év alatti gyermek részére is szükséges érvényes útlevél vagy a gyermekkorúak részére kiállított kártya alapú személyi igazolvány.
Más okmány (például diákigazolvány, vezetői engedély) nem jogosít a határ átlépésére.

Az ellenőrzése érinti a közúti, a vasúti és a vízi forgalmat is. A zöldhatáron nem szabad átkelni június 4. és június 9. között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!