Hírek

2011.06.16. 09:21

Bohócnak öltözött rendvédelmisek tüntetnek

Bohócnak maszkírozva tüntetnek a korkedvezményes nyugdíjak tervezett megvonása ellen csütörtök délután a rendvédelmi szakszervezetek.

index.hu

A tüntető rendőrök és tűzoltók visszavonják a Fidesz-KDNP-re tavaly leadott szavazatokat, amelyeket este elvisznek a Sándor-palotához. Emellett négy szakszervezeti konföderáció országos tüntetéseket és autós demonstrációkat tart - adta hírül az index.hu.

A csütörtök valószínűleg nem Nagy Imre kivégzésének és 1989-es újratemetésének évfordulójáról szól majd, hanem a szakszervezeti tüntetésekről. Az Országos Rendőr-főkapitányság szerint csütörtökön mintegy harminc rendezvényt tartanak a szakszervezetek az országban.

A korkedvezményes nyugdíj megvonása miatt hetek óta tartó szakszervezeti tüntetések, eredménytelen tárgyalások után a fegyveres és rendvédelmi testületek szakszervezetei csütörtökön déltől tüntetnek az Alkotmány utca és a Bajcsy-Zsilinszky utca találkozásánál.

Országos demonstrációk, autós felvonulások

Ugyancsak csütörtökre jelentette be tüntetését és autós demontrációját a négy együttműködő szakszervezeti konföderáció, az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége, az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma.

A kormány munkavállalókat sújtó intézkedései, a korkedvezményes nyugdíj megszüntetése, a Munka törvénykönyvének átalakítás ellen tüntetők Budapesten és a legtöbb megyeszékhelyen autós demonstrációt, négy városban (Miskolcon, Egerben, Kaposváron és Tatabányán) pedig nagygyűlést tartanak.

index.hu -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!