Hírek

2011.06.16. 21:40

Bohócforradalom: tízezren vonultak Budapest utcáin

Rendőrök, tűzoltók, börtönőrök tüntettek Budapesten a korkedvezményes nyugdíj rendszerének átalakítása ellen.

MTI/index.hu

Hosszú sorokban várakoztak a rendvédelmi dolgozók a budapesti Alkotmány utcában kialakított "szavazófülkéknél", hogy a csütörtöki demonstráció keretében jelképesen visszavonják a Fidesz-KDNP pártszövetségre tavaly leadott szavazataikat - jelentették az MTI tudósítói a helyszínről.
   
A Parlament közelében rendőrök, tűzoltók, börtönőrök tüntetnek a korkedvezményes nyugdíj rendszerének átalakítása ellen; a tömeg késő délutánra megtöltötte az Alkotmány utca Kossuth tér és Bihari János utca közötti részét.


   
A "bohócforradalomnak" nevezett megmozdulást a rendvédelmi szakszervezetek demonstrációs bizottságának két volt vezetője, Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének (FRDÉSZ) elnöke és Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének (HTFSZ) elnöke magánemberként hirdette meg.

Csaknem félórás késéssel indult meg a tüntetők menete a Kossuth téren és a Lánchídon át a Sándor palota elé.

Az index.hu jelentése szerint váratlanul nagyra hízott a tömeg a vonulás alatt. A sor eleje már átért a Lánchídon, a sor vége viszont még bőven a Kossuth térnél van, az MTA épületétől nem is látszik a vége a tömegnek. Az Index szerint legalább tízezren vannak. A vonulás nagy fennakadást okoz a közlekedésben, a 2-es villamos sem jár.

A Sándor palotánál ért véget a tiltakozás este tíz óra után. A szervezők azt közölték, hogy 35 ezren vettek részt a megmozduláson.

MTI/index.hu -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!