Hírek

2011.06.10. 12:48

A Jobbik a „Kubatov-botrányt” is vizsgálná

A Jobbik szerint a szociális konzultáció és a "Kubatov-botrány" összefügghet, hiszen a mostani kormányzati kérdőívből "le lehet szűrni a politikai szimpátiát és ezt ez alapján nyilván is lehet tartani".

Forrás: MTI

A Jobbik csak akkor támogatja az MSZP által csütörtökön kezdeményezett parlamenti vizsgálóbizottság felállítását, ha az nemcsak a szociális konzultáció, hanem a 2010-es "Kubatov-botrány" adatkezelésével is foglalkozik, illetve ha létrejön egy politikai vitanap is a mélyszegénységről - jelentette be az ellenzéki párt alelnöke pénteken Budapesten.


Novák Előd hangsúlyozta: pártja is csütörtökön akarta bejelenteni, hogy vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezik a szociális konzultáció adatkezelési gyakorlatának megvizsgálása érdekében, csakhogy a Jobbik az MSZP-vel ellentétben emellett a tavaly tavaszi "Kubatov-botránnyal" is foglalkozna ebben a testületben.

--------------------------------------------------
A 2010-es országgyűlési választások előtt olyan hangfelvételek kerültek fel a világhálóra, amelyeken Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója többek között arról beszél, hogy a 2009-es pécsi időközi választásokon szinte mind a 38 ezer Fidesz-szavazót ismerték: nemcsak a nevüket, de korukat, telefonszámukat, mobilszámukat, e-mail címüket és még azt is, milyen erős támogatói a Fidesznek.
-----------------------------------------------

Novák Előd pénteki sajtótájékoztatóján leszögezte: a Jobbik szerint a szociális konzultáció és a "Kubatov-botrány" összefügghet, hiszen a mostani kormányzati kérdőívből "le lehet szűrni a politikai szimpátiát és ezt ez alapján nyilván is lehet tartani".

A Jobbik alelnöke közölte, a bizottságban mindenképpen meghallgatnák Kubatov Gábort is, hiszen tavaly tavasz óta nem szólalt meg az ügyben. Arra is kíváncsiak, hogy ő hozzáfér-e a szociális konzultáció adataihoz. A Jobbik egy politikai vitanapot is szeretne "Rosszabbul élünk, mint 10 hónapja – akinek nincs semmije, az annyit is ér?" címmel.

Novák Előd szerint ezen a vitanapon ki lehetne értékelni a szociális konzultáció eredményeit és ezen túlmenően a mélyszegénység problémájáról is lehetne beszélni. Az ellenzéki párt úgy értékeli ugyanis, hogy a kormány az elmúlt 10 havi intézkedéseivel leginkább a mélyszegénységben élőket sújtotta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!