Hírek

2011.05.12. 08:07

Előkerült bin Laden naplója

Az Oszama bin Laden likviditását végrehajtó kommandósok megszerezték a terroristavezér kézzel írt naplóját.

MTI

Az Oszama bin Laden likvidásását végrehajtó amerikai kommandósok birtokába jutott a terroristavezér kézzel írt naplója, amely tervezett merényletek részleteit is tartalmazta. A naplót mintegy 100 adathordozóval és öt számítógéppel együtt hozták el bin Laden abbotábádi rejtekhelyéről. Arról, hogy a terrorista rendszeresen írásban rögzítette terveit és elképzeléseit, tudni lehetett az egyik fia által megjelentetett memoárból. Jim Inhofe oklahomai republikánus szenátor  bejelentette, hogy látta a halott bin Ladenről készült felvételeket. "Miután megnéztem a fotókat, megcáfolhatom az összeesküvés-elméletek terjesztőit, akik kételkednek abban, hogy bin Laden meghalt" - mondta.
Inhofe elmondta, hogy egy múlt heti tájékoztató alkalmából megkérte Leon Panettát, az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatóját, hogy tegye hozzáférhetővé a fotókat a szenátus fegyveres testületeket felügyelő és hírszerzési bizottságának tagjai számára. Panetta ennek eleget

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!