Hírek

2011.04.23. 19:39

Minisztériumi gyalu a nemzeti kerekasztalra

A volt romaügyi államtitkár kezdeményezésére éles hangú közlemény reagált a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumból. A tárca szerint a Jobbik, az LMP és az MSZP is a feszültség szításában érdekelt.

MTI

A magyar vidék súlyos szociális helyzetének a következménye, hogy Gyöngyöspata a hétvégén politikai játszma színterévé, a gyöngyöspataiak pedig ennek áldozatává váltak - írta közleményében a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM), amely szerint vannak, akik nem ennek a problémának a megoldásában, hanem a feszültség szításában érdekeltek: az LMP és a Jobbik törekvései mögé gyorsan felsorakozott az MSZP is. A tárca közleményével Teleki Lászlónak, az MSZP elnökségi tagjának, volt romaügyi államtitkár szavaira reagált. Az ellenzéki politikus szombaton Gyöngyöspatán bejelentette: romaügyi nemzeti kerekasztal létrehozását kezdeményezi pártja a jövő héten.

Magyarország kormánya megkezdte annak a foglalkoztatáspolitikai, szociálpolitikai és oktatáspolitikai programnak a végrehajtását, amelynek köszönhetően romák és nem romák fognak egyre többen munkához jutni, részesülnek felzárkóztató ösztöndíjakban és javulnak majd az életkörülményeik - közölte a tárca a közleményben. A kormány vállalta azt is, hogy az európai uniós elnökség kapcsán elkészíti az unió roma keretstratégiáját.

"Nem fogjuk hagyni, hogy ezt az építkezést Gyöngyöspatán vagy másutt megzavarja félelemkeltés, az indulatok gerjesztése vagy politikai provokáció" - fogalmaz a közlemény.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!