Hírek

2011.04.22. 14:57

Alkotmányünnep 135 millió forintért

Százharmincöt millió forintból ünnepli az új alkotmányt a kormány, a Magyar Közlönyben megjelent rendelet az ünnepi események szervezőjét is kijelöli.

BAMA

"Magyarország Alkotmányának méltó megünneplése céljából" címmel jelent meg a pénteki Magyar Közlönyben a kormány szerdai határozata, amely 135 millió forint átcsoportosítását rendeli el az új alaptörvény aláírásának napján tartandó gálahangversenyekre - írja  az Origo.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) kultúráért felelős államtitkárságának csütörtökön jelentette be, hogy húsvét hétfőn Budapesten, valamint nyolc vidéki helyszínen és Kolozsváron is egy időben, 19 órakor kezdődő gálaestekkel köszöntik Magyarország új alaptörvényét.

A kormányrendelet összesen hét költségvetési cím  - köztük a rendkívüli kormányzati intézkedések, a közhasznú és gazdasági társaságok által ellátott oktatási és kulturális feladatok támogatása valamint a Nemzeti Erőforrás és a Közigazgatási minisztérium fejezeti kezelésű előirányzatainak terhére rendeli el az átcsoportosítást.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!