Hírek

2010.11.07. 10:43

Tízmilliárdos vasúti pályázat a papírkosárban

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. eredménytelenné nyilvánította a Kelenföld–Székesfehérvár vonalszakasz biztosítóberendezésire és távközlési munkáira kiírt nyílt közbeszerzést, mivel az ajánlattevők többet kértek annál, mint amennyi fedezet az ajánlatkérő rendelkezésére állt - az eredmény a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Világgazdaság Online

Az ajánlatkérő NIF az ellenértéket nettó 10.520.137.767 forintra becsülte. A felhívásra két ajánlat érkezett, de ezek összegét nem tartalmazza a közlemény. Az összességében legelőnyösebb ajánlat lett volna a nyertes, úgy hogy értékeléskor az ár 90, a többlet garancia és az előbbre hozott átadás pedig 5-5 súlyszámot ért.

A Budapest-Kelenföld-Székesfehérvár vasúti szakasz bruttó 119 milliárd forintos, azon belül 85 százalékos európai uniós, s 15 százalékos hazai támogatással újul meg. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. korábbi tájékoztatása szerint a projekt magába foglalja a vasúti infrastruktúra fejlesztését, a kapacitás és a biztonság növelését. A felújítást követően a szakasz megfelel majd a modern közlekedési rendszerekkel szemben támasztott európai követelményeknek.

Részletek a Világgazdaság Online-on

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!