Hírek

2010.11.12. 14:17

Felfüggesztik a MÁV és a Posta autóbeszerzéseit

A fejlesztési miniszter a MÁV és a Posta személygépjármű-beszerzéseinek felfüggesztését kezdeményezte - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) pénteken.

MTI Eco

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter kezdeményezte a már megindított beszerzési eljárások azonnali, részleges felfüggesztését a MÁV Zrt. és Magyar Posta Zrt. vezetőitől 2010. november 11-én. A személygépjárművekre vonatkozó beszerzési igényeiket a vállalatoknak összhangba kell hozniuk a kormány takarékossági intézkedéseivel.

A tárcavezető visszajelzést vár a társaságok vezetésétől a haladéktalanul megindítandó felülvizsgálatok eredményéről, a közfeladatok folyamatos ellátása érdekében megtett átmeneti intézkedésekről - olvasható a közleményben.

Hozzáteszik: egyértelmű elvárás az állami tulajdonú vállalatokkal szemben, hogy minden esetben átlátható módon, első helyen a költséghatékonysági szempontokat szem előtt tartva járjanak el beszerzéseik előkészítésénél és lebonyolításánál. E törekvés hangsúlyosan megjelent már az első kormányzati akciótervben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!