Hírek

2010.11.10. 10:53

A Fidesz saját magát állította meg a Parlamentben

Nem lett meg a szükséges szavazat az Alkotmánybíróság jogköreinek szűkítéséhez. A fideszesek állítják, igennel szavaztak, de nem fogadta el voksukat a gép. Az elnök azonban kihirdette a hivatalos végeredményt, ami szerint leszavazták a módosítást. Összeült a Házbizottság - írja a Hírszerző.

Hírszerző

Hatalmas zűrzavar van a Parlamentben, az elnöklő Balczó Zoltán szerint ugyanis nem ment át az Alkotmánybíróság megcsorbításáról szóló javaslat. Ehhez ugyanis a képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges, ez viszont nem lett meg. 355-en szavaztak, ebből 257-en igennel, 96-an nemmel és ketten tartózkodtak. Azaz egy szavazaton múlt a döntés.

A szavazás alatt több fideszes képviselő jelezte, köztük Jalab István, hogy ő igennel szavazott, de az nem jelent meg. Állítják, technikai hiba van, kártyájukat ugyanis betették, de azt nem fogadta el a a gép.

A Hírszerző tudósítójának jelentése szerint ami biztos, hogy 261 fideszes volt a teremben, és csak 257-en szavaztak, Balczó szerint tehát valóban nem működött a gép.

Tóbiás József, az MSZP frakcióigazgatója viszont azt mondta, mivel az elnök kihirdette a végeredményt, így azokon nem lehet változtatni.

Balczó azonnal összehívta a Házbizottságot. Mivel erre még nem volt példa, ezért egyetlen képviselő sem tudja, megismételhető-e a szavazás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!