Hírek

2010.10.21. 07:34

A Fidesz rádiótervei - A Petőfi frekvenciáját kapná a Kossuth

Megtartaná főadónak a Kossuth Rádiót a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke, de áthelyezné a legtöbb helyen fogható Petőfi frekvenciájára.

Inforádió

Feltétlenül lennie kell egy főadónak - mondta az NMHH elnöke a közszolgálati Magyar Rádióról. Szalai Annamária érdekes jelenségnek tartja, hogy amíg Magyarországon a közszolgálati televíziózás hátrányba került - ami egyébként nem törvényszerű Európában -, addig a Magyar Rádió nem vesztette el ezt a szerepét, hiszen a Kossuth adó bizonyos időszakokban most is piacvezető - jelentette ki Szalai Annamária az InfoRádió Aréna című műsorában .

A közrádió adóinak névváltásáról keringő hírekről - amelyek szerint az MR1, MR2, MR3 nevek eltűnnének - Szalai Annamária úgy fogalmazott: a szimbólumoknak komoly értékük van. "Ha bevált brand a Kossuth Rádió, akkor hiába tesznek rá kísérletet hosszú éveken keresztül, hogy átnevezzék, az emberek akkor is Kossuth Rádiónak fogják hívni."

Az NMHH elnöke megjegyezte, hogy az ilyen védjegyek felépítése hosszú évekig tart, így azokat nincs értelme lebontani. Véleménye szerint helyes lenne, ha a három közszolgálati csatorna megtartaná a Kossuth, Petőfi és Bartók elnevezést, mert ezek önmagukban is értéket hordoznak.

A csatornák közötti munkamegosztásról Szalai Annamária azt mondta: a Kossuth Rádió tartalmával és tematikájával alapvetően mindenki egyetért, és jónak tartja. A Petőfi adó átformálása viszont komoly viharokat váltott ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!