Hírek

2010.08.16. 10:11

Zuhanórepülésben az építőipar

Az építőipari termelés volumene 2010 júniusában mind kiigazítatlan adatok szerint, mind munkanaptényezővel kiigazítva 19,7%-kal csökkent a 2009. júniusihoz képest. Az év első hat hónapjában a termelés 13,8%-kal kisebb volt, mint egy évvel korábban. Szezonálisan kiigazítva a termelés júniusban 2,3%-kal alacsonyabb volt az előző havinál. Az építőipar termelői árai 2010 II. negyedévében az előző év azonos időszakához viszonyítva 0,7%-kal emelkedtek.

KSH

Az építőipar hosszabb ideje tartó visszaesése júniusban is folytatódott. A közel egyötödös, a korábbi hónapokban megfigyeltnél nagyobb arányú mérséklődésben a 2009. júniusi, az áfaemeléssel összefüggő előrehozott teljesítmények miatti kiugróan magas bázisnak volt meghatározó szerepe. Az építőipari termelés egészéhez hasonlóan mindkét építményfőcsoport termelése kisebb volt az egy évvel korábbinál. Az épületek építésének volumene 19%-kal csökkent, amiben része volt a lakásépítések nagymértékű visszaesésének is; az adat tartalmazza az épületek szerkezetépítése mellett az azokon végzett szak- és szerelőipari munkákat is.

A cikk nem ért véget, lapozzon!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!