Hírek

2010.08.23. 11:33

Meghalt egy magyar katona Afganisztánban

Harc közben halt meg egy magyar katona ma hajnalban Afganisztánban. Egy másik katona életveszélyesen, ketten súlyosan sérültek meg, miután támadás érte konvojukat.

Honvédelem.hu

A Baghlan tartományban szolgáló Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport (MH PRT) egyik konvoját a mai napon magyar idő szerint hajnali 3.30 órakor támadás érte, amely során egy magyar katona a helyszínen életét vesztette. Egy társa életveszélyesen, másik kettő pedig súlyosan sérült meg.

Az MH PRT 8. váltásának hazautazó állománya az ISAF Északi Régiójának központjába, Mazar-e Sharif városba tartott, amikor Pol-e Khumritól északnyugatra, 20 km-re egy robbanást követően több oldalról össztűz alá vették őket. Az incidens után a konvoj visszatért a PRT táborába, ahol a sérülteket orvosi ellátásban részesítették.

Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter a történtekről tájékoztatta a Magyar Köztársaság elnökét, a miniszterelnököt, valamint az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának elnökét és a parlamenti pártok frakcióvezetőit. Az elhunyt katona hozzátartozóit a Magyar Honvédség kiértesítette, amely során a honvédelmi miniszter, a HM Honvéd Vezérkar főnöke, valamint Kovács József vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka részvétét fejezte ki a családnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!