Hírek

2010.08.02. 08:27

Március 15-re elkészülhet az új alkotmány

Olyan új alkotmányt szeretne látni Schöpflin György fideszes európai parlamenti képviselő, amely az eddigieknél nagyobb beleszólást szavatol az állampolgárok számára a döntéshozatalba. Az alaptörvény előkészítésére felkért tanácsadói testület tagja erről a Magyar Hírlapnak nyilatkozott.

MTI

A lap hétfői számában megjelent interjú szerint a jövő év március 15-ére el lehetne készíteni az új alkotmányt, amelyből Schöpflin kivenné a konstruktív bizalmatlansági indítvány intézményét. Emellett szűkítené a népszavazások lehetőségét, növelné a parlament ellenőrző szerepét.

A képviselő szerint ha már egyszer csökkentjük az Országgyűlés létszámát, akkor nincs szükség arra, hogy a törvényhozást visszaduzzasszuk egy második kamarával - közölte a lap.

A képviselőnek tetszik a szintén fideszes európai parlamenti képviselő, Szájer József azon gondolata, hogy az alaptörvény a Himnusz első sorával kezdődjön, és szükségesnek tartja, hogy a preambulumban jelképként a Szent Korona is szerepeljen - írta a Magyar Hírlap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!