Hírek

2010.08.26. 13:45

Lenyomná a Skype-ot a Google

A Google a korábbi híreknek megfelelően hanghívási szolgáltatást vezet be a Gmail rendszerben, amellyel a piacvezető Skype térhódítását próbálja megakadályozni.

Financial Times - Világgazdaság Online

A Google fejlesztése segítségével a Gmail felhasználói a webes levelező fiókjukból hívhatnak vezetékes, illetve mobilszámokat. A Gartner elemzője, Ray Valdes úgy látja, a bejelentés elég erős ahhoz, hogy kissé csökkentse a Skype tervezett tőzsdére lépésével kapcsolatos lelkesedést. Az internetes hanghívási szolgáltatások terén vezető Skype az év végi börzére lépéssel legalább 100 millió dollárt szeretne gyűjteni a Nasdaqon.

A Financial Times ugyanakkor emlékeztet arra, hogy a keresőóriásnak igen erős ellenféllel kell szembenéznie ebben a szektorban. A Skype tavaly júniusban 397 millió felhasználót tudhatott magáénak, ez a szám egy év alatt 560 millióra nőtt. Igaz, közülük mindössze 8,1 millióan fizetnek a szolgáltatásért, ők tartják el a céget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!