Hírek

2010.08.31. 12:28

Gyurcsány: Orbánnak több ideje van focimeccsre járni, mint együttműködni

Ha summásan kell véleményt mondani, akkor az nem lehet más, mint hogy Orbán Viktor és a Fidesz becsapta Magyarországot – írja blogjában Gyurcsány Ferenc.

Világgazdaság Online

„Lassan letelik a kormány első száz napja. Hallom, hogy a miniszterelnök értékelésre készül. Érdemes lesz megtudni, hogy miként látja a kormányfő saját teljesítményüket. De talán ennél is fontosabb, hogy mi az ország értékelése. Ha summásan kell véleményt mondani, akkor az nem lehet más, mint hogy Orbán Viktor és a Fidesz becsapta Magyarországot” – olvasható Gyurcsány Ferenc blogjában.

Az ex-miniszterelnök szerint Orbán Viktor és csapata azonnali nagyarányú adócsökkentést ígért, ezzel szemben az új kormány adóintézkedései összességében növelik az összes beszedett adót. Gyurcsány szerint ráadásul miközben a kormány a munkabért terhelő járulékcsökkentésről szónokolt, addig most mégis a vállalatok nyereségadóját csökkentették. Gyurcsány szerint ettől nem lesz több munkahely.

„Idén tavasszal a miniszterelnök elképzelhetetlennek tartotta az egykulcsos személyi jövedelemadót. Most azt mondja, hogy mindenki 16 százalékot fog fizetni. Ez a rendszer sok tízezer forintot ad a tehetősebbeknek, és sok ezret vesz el az átlag körül vagy az alatt keresőktől. Ezzel az adóval ő és a hozzá hasonlók jól járnak, a többség meg rosszul. Ez lenne az igazi népbarát adórendszer?„ – teszi fel a kérdést Gyurcsány Ferenc.

Gyurcsány szerint pénzt ígértek fűnek-fának, a rendőrségnek, a kórházaknak, az iskoláknak, ennek a pénznek ma semmi nyomát nem látjuk. A volt miniszterelnök a kormány párbeszéd és együttműködési igyekezete kapcsán úgy vélekedik, hogy a miniszterelnöknek több ideje van focimeccsre járni, mint a munkavállalók képviselőivel találkozni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!