Hírek

2010.08.10. 13:17

A Tesco-ban szembesült a tejárakkal Gyurcsány

A balatonboglári Tesco üzletben futott bele a volt miniszterelnök a 240 forintos tejbe.

Világgazdaság Online

"Heti nagybevásárláson vagyok" - írja legfrissebb blogbejegyzésében Gyurcsány Ferenc, volt szocialista miniszterelnök, aki mintegy másfél évvel ezelőtt volt kénytelen lemondani hivataláról. A politikus blogbejegyzése szerint dobozos tejet keresett a balatonparti hipermarketben.

"A legolcsóbb alig több százhúsz forintnál. A legdrágább majdnem kétszer annyi. Az olcsóbbat teszik az emberek a kosárba. Nézem a tej származását, szlovák. A kicsit drágább Lengyelországból jött. A kettőszáznegyven körüli jól ismert magyar márka" - konstatálta blogbejegyzésében a szocialisták megbuktatott pártelnöke.

"Meddig várható el bárkitől is, hogy kétszer annyit fizessen a magyar tejért, mint a vele azonos minőségűnek ismert szlovákért? A hazafiak magyar tejet vesznek akkor is, ha az sokkal drágább? Karcosabban kérdezve, a magukat „nemzeti elkötelezettségűnek” mondó radikális jobboldaliaknak vajon mennyivel többet ér meg forintban a magyar tej, mint a szlovák? Vajon ilyenkor mit gondolnak a magyarság és a pénz viszonyáról? Tudom, most azt kérdeznék, hogy én melyik tejet vettem meg. Most a magyart, és ez egy kartonnál több, mint ezer forinttal többe került. Persze tudom azt is, hogy én sokkal könnyebben megengedhetek ezer forint plusz kiadást, mint azok a sokak, akik havi pár tízezer forintból élnek." - írja Gyurcsány Ferenc.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!