Hírek

2010.06.18. 09:44

Viharok - Megtízszereződött a kár idén májusban

Tavaly májusban a piacvezető lakásbiztosító, az Aegon Magyarország 1095 kárbejelentés után 48,1 millió forintot fizetett ki ügyfeleinek. Ez az összeg idén májusban a legfrissebb adatok szerint 525 millió forint volt, csaknem tízezer bejelentést követően – mintegy tízszerese tehát az egy évvel korábbinak.

Világgazdaság Online

Ez az összeg ugyanakkor még mindig eltörpül az elmúlt egy hónapban keletkezett károk nyomán várható teljes kártérítési igénytől. Az Aegon kárszakértőinek becslése alapján a hazai háztartások vagyonában legalább 14 milliárd forintnyi kár keletkezett, ebből 5 milliárd biztosított ingatlanokban, mely összegből az Aegon várható kárkifizetése immár megközelíti a 2,8 milliárd forintot.

Tavaly májusban az Aegon Magyarország, a piacvezető lakásbiztosító 1095 kárbejelentés után 48,1 millió forintot fizetett ki ügyfeleinek, ez az összeg idén a legfrissebb adatok szerint 525 millió forintra nőtt, a bejelentett károk száma pedig csaknem megtízszereződött.

Május 15., azaz az első pusztító vihar óta ugyanakkor ennél jóval több, összesen 35 436 darab meteorológiai kárbejelentés érkezett az AEGON Magyarországhoz, a várható kárkifizetés összege pedig az újabb viharok, esőzések következtében mára megközelítette a 2,8 milliárd forintot. A bejelentésekből csaknem 25 ezret rendezett eddig a biztosító – mondta Vereczki András, az Aegon Magyarország vezérigazgató-helyettese, hozzátéve: ez a bejelentett károk több mint 70 százalékát jelenti.

A cég kárszakértőinek becslése szerint eddig legalább 14 milliárd forintnyi kár keletkezett a hazai lakóingatlanokban, nem számítva a közvagyont ért károkat. Ebből 5 milliárd forint értékű a biztosított ingatlanokban keletkezett kár, melyet így a biztosítótársaságok térítenek meg. A hétfői viharok és felhőszakadások miatt az Aegon Magyarországnál 1324 darab kárbejelentés történt, amelyből 585 Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből, 256 darab pedig Hajdú-Bihar megyéből érkezett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!