Hírek

2010.06.18. 06:00

Sok pénz, kevés munka?

„Megélhetés napi két órás munkából, „forradalmian új termékek” – ma már nem csak az e-mail fiókokban, de közösségi portálokon is egyre több hasonló felhívás jelenik meg. A hirdetők izgalmas munkát és óriási bevételt ígérnek, de megbízójuk nevét szinte soha nem árulják el. A Világgazdaság Online körüljárja, hogyan különböztethetjük meg a multi level marketinget (MLM) a piramisjátéktól.

Világgazdaság Online - Faludi Linda

A multi level marketing, vagy hálózati kereskedelem lényege, hogy az adott cég a termékeit alvállalkozóként dolgozó személyeken keresztül értékesíti. Az üzleti forma arra alapul, hogy a személyes ajánlás, kapcsolatépítés hatékonyabban adja el az adott árut, mint a hagyományos, üzletben történő értékesítés. A hálózatépítők fő jövedelme az eladott termékekből keletkezik, de anyagi előnyt jelent számukra az is, ha minél több embert szerveznek be a vállalkozásba.

Mivel az illegális piramisjáték is az új tagok beszervezésére helyezi a hangsúlyt, sokszor nehéz eldönti, hogy egy adott vállalkozás melyik kategóriába tartozik.

A cikk nem ért véget, lapozzon!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!