Hírek

2010.06.20. 09:40

OTP Bank: egymillió internetbankos ügyfél

Az OTP Banknál már egymillió ügyfél használja az internetbanki szolgáltatásokat, a legnépszerűbb tranzakciók a lekérdezések mellett az eseti forintátutalás, a mobilfeltöltés és a betétlekötés - közölte az OTP Bank az MTI-vel.

MTI Eco

Az OTP internetbankja négy év alatt megduplázta ügyfelei számát: a 2006-os 500 ezres szerződésszámhoz képest nemrég már az egymilliomodik ügyfél igényelt online banki elérést - idézi a közlemény Forrai Pétert, az OTP Elektronikus Banki Igazgatóságának vezetőjét.

A körülbelül 2,5 millió magyarországi online bankoló 40 százaléka az OTP Bank virtuális felületét használja - fűzte hozzá.

Idén a hitelintézetnél az aktív internetbanki tranzakciók száma átlagban elérte a havi másfél milliót, amely közel 2,5-szerese a 2006-os átlagos havi értéknek.

Kedvelt tranzakciók még a tőzsdei műveletek, az autópálya-matrica vásárlása, a lakossági ügyfelek körében a folyószámlahitel-keret igénylése, és a vállalati-vállalkozói körben a hiteles elektronikus kivonat lekérése is.

Tavaly 965.000 online banki ügyfele volt a banknak, szemben a 2008-as 787.000-rel, a havi átlagos tranzakciószám pedig 1,35 millió volt.

 

MTI Eco -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!