Hírek

2010.06.16. 11:48

Moszkvai főpolgármesterné a leggazdagabbak között

Jelena Baturina, Jurij Luzskov moszkvai polgármester felesége, egyszersmind az Intyeko orosz fejlesztőcég tulajdonosa, a világ három leggazdagabb asszonyának egyike - tűnik ki a Forbes magazin jelentéséből.

Financial Times - Világgazdaság Online

Az egykori orosz munkásnő vagyonának jelenlegi értékét a Forbes 2,9 milliárd dollárra becsüli. A londoni Financial Times szerint bírálói gyakran megkérdőjelezik Baturinának azt az vélekedését,  miszerint önerejéből vagyonosodott meg. 

Azt állítják ugyanis, hogy az Intyeko rendszeresen a Moszkva városa által kiadott rendelések gyanúsan jelentős részét  kapja meg, ráadásul Baturina  a piaci kondícióknál kedvezőbb feltételekkel kapott támogatást.

Baturina és férje, Jurij Luzskov nem nyilatkoztak a Financial Times-nak a témáról, de többször cáfolták az ilyen állításokat, hangsúlyozva, hogy Luzskov moszkvai polgármesteri pozíciója semmiképpen sem segítette elő Baturina üzleti sikerét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!