Hírek

2010.06.29. 22:53

Menetelnek a spanyolok

Utolsóként Spanyolország jutott a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjébe, miután kedden 1-0-ra legyőzte Portugáliát Fokvárosban.

bama (Forrás: MTI)

A második játékrészben David Villa góljával szerzett vezetést, aztán az eredmény már nem változott. A spanyolok a nyolc között a paraguayiakkal találkoznak szombaton.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Spanyol öröm
[/caption]

Eredmény, nyolcaddöntő:
Spanyolország-Portugália 1-0 (0-0)
Fokváros, Zöld Pont Stadion, 62.955 néző.
Gólszerző: Villa (63.).

Hatalmas lendülettel kezdett a spanyol csapat, Villa és Torres próbálkozásaival többször is veszélyeztetett. A portugálok átvészelték kapott gól nélkül az első negyedórát, ezt követően pedig fokozatosan kijöttek a szorításból. Ronaldóék főként a kontratámadásokra rendezkedtek be.

A spanyolokra - akik napra pontosan két évvel ezelőtt nyerték meg az Európa-bajnokságot - a második félidőben nagy feladat várt, ezt megelőzően ugyanis legutóbb az 1978-as világbajnokságon tudtak úgy vb-mérkőzést nyerni, hogy a félidő 0-0 volt.

Vicente Del Bosque alakulata gyakorlatilag saját 16-osához szegezte a portugálokat, majd David Villa találatával a vezetést is megszerezte. A Barcelona friss szerzeményének ez volt a negyedik találata a tornán, ezzel egy spanyol rekordot is beállított, ugyanis egymást követő harmadik vb-meccsén volt eredményes, ezt eddig egyedül Zarra vitte véghez, az 1950-es viadalon.
 

A hajrában ugyan már próbáltak feljebb jönni a portugálok, de a spanyolok szépen "eldugták" a labdát, és nem engedték ki a kezükből a győzelmet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!