Hírek

2010.06.02. 10:50

Marad a kilakoltatási moratórium - De meddig?

A Fidesz-kormány fenntartja a kilakoltatási tilalmat – erősítette meg a híreszteléseket Nagy Anna kormányszóvivő az MR1-Kossuth Rádiónak. Arról azonban még nem született döntés, hogy mikor és hogyan módosítják a szabályozást.

MR1-Kossuth Rádió

Bár mostanában jár le az árverezési moratórium, egyetlen jogszerű kérelem sem érkezett az APEH-hez, így nem lehet egyes, banki tartozás miatt bedőlt ingatlanokra licitálni – tudta meg az MR1-Kossuth Rádió.

Mint ismert, a Bajnai-kormány korábban egy rendeletmódosítással írta elő az átmeneti árverezési moratóriumot bizonyos ingatlanokra. A módosítás szerint április 15-ig nem lehetett elárverezni lakóingatlant, a licitálás elindításához pedig onnantól számítva legalább 45 napra van szükség. A rendelet előírta azt is: lakóingatlant csak az adóhatóság honlapjához kapcsolódó, Elektronikus Árverési Felületen keresztül lehet árverezni.

Az APEH felszámolási és végrehajtási főosztályvezetője, Várszegi György azt mondta, hogy ha újból változik a jogszabály, akár menet közben is le tudják állítani az árverést.

Nagy Anna kormányszóvivő megerősítette: a Fidesz-kormány fenntartja a kilakoltatási tilalmat, arról pedig még nem született döntés, hogy mikor és hogyan módosítják a szabályozást.

A miniszterelnök szóvivője, Szijjártó Péter a kormányprogram benyújtása után a Krónikának azt mondta, amíg a hitelezők és a hitelfelvevők között nem jön létre megállapodás, egyetlen család sem kerülhet utcára. Szijjártó Péter hozzátette: arra kell törekedni, hogy ez a megállapodás mielőbb létrejöjjön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!