Hírek

2010.06.07. 14:12

Bekiabálás és tapsvihar: mai parlamenti pofozkodások

Gőzerővel megy az adok-kapok a parlament mai ülésén, ahol ma csak interpellációk és viták kaptak helyet. A téma az árvíz-helyzeten túl természetesen a Fidesz piac-ledöngető elszólása.

nol.hu

A Népszabadság tudósítása szerint a Fidesz múlt heti „produkcióját” első körben Schering Gábor, az LMP képviselője reagált, mégpedig a hangzatos, "A bizalom után a jóléti államot is lebontja a kormány?" interpellációjával. Az LMP-s képviselő szerint Kósa Lajos és Szijjártó Péter nyilatkozatai miatt gyengült meg a forint. Schering szerint "ha az adócsökkentés ígérete alóli kibújás volt az indoka ennek a kommunikációnak, akkor is felelőtlenség volt ez egy kormányon lévő erőtől".

Schering felhívta a figyelmet Varga Mihály bejelentésére is, nevezetesen, hogy igyekeznek majd tartani a hiánycélt, de azt nem tudni, hogy miként. Az LMP-s képviselő szerint a bürokrácia eddigi leépítése nem elegendő a nagy adócsökkentés fedezetéhez.

Schering Gábort Mesterházy Attila (MSZP) követte, aki szerint a Fidesznek sikerült egyetlen nap alatt véghezvinnie azt a mértékű bizalomvesztést, amin a szocialisták 8 évig „fáradoztak”.

Kósa Lajos személyes érintettség okán szót kért, és kapott is, házszabály-ellenesen, hiszen napirend előtt nem lehet személyes érintettség okán szót kérni.

Kósa szerint nem az a baj okozója, aki elmondja az igazságot, hanem az, aki előidézte azt. A szocialista képviselők bekiabálásokkal kommentálják Kósa felszólalását, míg a Fidesz tapsol.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!