Hírek

2010.05.03. 11:52

Vona kétkamarás parlamentet állítana fel

A Jobbik partnere lesz az új kormánynak abban, hogy javuljon a közbiztonság – mondta Vona Gábor, a párt vezetője a köztévé műsorában. Hozzátette: egy kétkamarás parlamentben lehetőséget kéne biztosítani a határon túli magyaroknak ahhoz, hogy beleszólhassanak a közügyekbe.

hirado.hu

Támogatjuk a rendőrség megerősítését, illetve az azon kívül felállított helyi és rendvédelmi testületet – szögezte le Vona Gábor, a Jobbik elnöke a köztévé műsorában.

A politikus azt is hangsúlyozta, hogy ő sosem mondta azt, hogy a határon túliaknak olyan állampolgárságot adna, mely nem jár szavazati joggal. A kérdés az, hogy amit adnak, az milyen szavazati jog legyen: olyan, mint az anyaországban élőké, vagy más.

Ez utóbbit tartja szerencsésnek, és azt, hogy kétkamarás parlamentet állítanának fel, ennek a felsőházába kellene szerinte lehetőséget adni a határon túli magyaroknak, hogy beleszólhassanak a közügyekbe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!