Hírek

2010.05.10. 09:47

Róna: Széteshet az euró, nem kell adócsökkentés

Az adócsökkentés nem, csupán az adószerkezet egyszerűsítése lehet időszerű a következő hónapokban – nyilatkozta a Duna Televízió Heti Hírmondó című műsorában vasárnap este Róna Péter közgazdász.

Duna TV

A szakember a formálódó új kormány leendő minisztereinek kijelentéseire reagálva mondta el várakozásait. A közös európai valuta, az euró megmentését illetően Róna Péter szkeptikus, mondván: a közös valuta belső szerkezetét olyan jellegű gondok terhelik, amelyek reálisan szétfeszíthetik az euró mai rendszerét.
 
Az adórendszer átalakításának egyik „felülete” az adórendszer egyszerűsítése lehet – így reagált a Matolcsy György által júliusi kezdettel bejelentett három éves adócsökkentési tervekre Róna Péter közgazdász vasárnap este a Duna Televízióban. „Az adószerkezet, az egész adótörvény rendszere rendkívül komplikált, zavaros, nem áttekinthető” – mondta. Hozzátette: ez az első lépés, az egyszerűsítés és az ésszerűsítés nem feltétlenül hoz majd jelentős, értékelhető, tényleges adócsökkentést. Ám a lakosság és a vállalatok életét jelentősen megkönnyítheti. 
 
A cikk folytatása itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!