Hírek

2010.04.14. 09:41

Soros: Továbbra is fenyeget a halál spirál

Soros György szerint Görögország nem menekült meg, hiszen az Európai Unió által kínálat mentőcsomagban szereplő hitel költsége túl magas.

Bloomberg - Világgazdaság Online

A magyar származású milliárdos úgy látja, hogy bár a mentőcsomagban szereplő hitel költsége alacsonyabb, mint amit a piac kínál, még mindig túl magas, ezért Görögországot – megfogalmazása szerint – halál spirál fenyegeti.

Az eurózóna pénzügyminiszterei vasárnap abban állapodtak meg, hogy Athén 5 százalékos kamatra kaphat 30 milliárd eurót, ha a piacon nem sikerül tőkét generálnia. Soros egy az Economist által szervezett eseményen a Bloomberg szerint úgy fogalmazott, hogy a kulcskérdés a finanszírozhatóság.

Ha a költségek túl magasak, fizetésképtelenség állhat elő Görögországban. Az üzletember hozzátette, hogy Görögország megsegítésére azért jött létre a politikai megegyezés, hogy ne essen szét ez eurózóna. Az euróövezet széthullása ugyanis Soros szerint hosszú távon utat nyitna az Európai Unió szétesése felé is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!