Hírek

2010.04.26. 09:30

Schmitt: Nem szeretnénk mindent letarolni!

Az ellenzék véleményét is meghallgatja a Fidesz az új Országgyűlésben

Duna Televízió

 Bár kétharmados, alkotmányozó többséget szerzett, mégsem szándékszik teljesen átírni a parlamenti működés gyakorlatát a Fidesz-KDNP pártszövetség – derül ki Schmitt Pálnak, az Európai Parlament alelnökének, a Fidesz egyik meghatározó politikusának a Duna Televízióban tett nyilatkozatából. A csatorna Hattól nyolcig című reggeli háttérműsorában Schmitt megerősítette: hazajön Brüsszelből, és ha felkérik, vállalja  a házelnöki posztot az Országgyűlésben.

A választások végeredményét itt megtekintheti!

„A demokráciának vannak írott és íratlan szabályai, az alkotmány sok mindent rögzít. A parlamentben vannak szokásjogok. Nem szeretnénk mindent letarolni és úgy tűnni, hogy egyedül vagyunk a parlamentben és azt csinálunk, amit akarunk” – nyilatkozta Schmitt Pál a Duna Televízióban.

Azt mondta: elsősorban saját programja megvalósítására koncentrál majd a Fidesz-KDNP pártszövetség, de figyelnek mások programjára is. „ Ha eddig hangsúlyoztuk a demokráciát, akkor ebből a pozícióból még inkább kell hangsúlyoznunk, hogy figyelünk a másikra, ha konstruktív, segítőkész szándékokról van szó, akkor főképpen” – mondta a fideszes politikus.

A cikk folytatása itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!