Hírek

2010.04.26. 09:40

Nincsenek titokzatos Jobbik-milliók

A párt tavalyi bevételeinek nagy részét egy alapítványon keresztül kapta - nincsenek titkos Jobbik támogatók

HVG - Világgazdaság Online

Nem titkosak a Jobbik támogatói - közölte a Világgazdaság Online szerkesztőségével Schön Péter, a párt gazdasági igazgatója. Vona Gábor Jobbik-elnök tavaly létrehozott Új Radikalizmusért Alapítványa 2009-ben 26 millió forintot utalt át a Jobbiknak, s ezzel annak legnagyobb támogatója lett.

A Világgazdaság Online információi szerint az Új Radikalizmusért Alapítványtól a Jobbiknak juttatott 26 millió forintos támogatás forrása a MIÉP-Jobbik a Harmadik Út által az alapítványnak juttatott 26 millió forint. 

A HVG becslései szerint az idén mintegy 260 millió forint közpénz kerül a Jobbik számlájára, jövőre pedig – ha az ideihez hasonló összegű marad az állami pártpénz-keret – 440 millió forint lesz a Vona-párt támogatása. Emellett a Jobbik létrehozhat egy politikai alapítványt is, amely ugyancsak számíthat költségvetési forintokra – már az idén több mint 100 millióra.

 

 

kapta - nincsenek titkos Jobbik támogatók HVG - Világgazdaság Online -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!