Hírek

2010.04.21. 09:10

Nem kell ennyi helyi politikus

Nem véletlen, hogy amikor Orbán Viktor tavaly fogadta a párt parlamenti képviselőjelöltjeit, az egyik legfontosabb kérdése az volt, egyetértenek-e az önkormányzati képviselők számának radikális csökkentésével.

Almási B. Csaba

Hiszen akkor már várható volt, hogy a Fidesz nagyarányú győzelmet arat az országgyűlési voksoláson, így ő dönthet ebben a kérdésben. Másfelől pedig sejthető volt az is, hogy ez év őszén a településeken, megyékben is jelentős fölénybe kerülnek. Márpedig úgy tűnik, az önkormányzati választásokig csak a falu- és városatyák megfelezése látszik reális lehetőségnek, a rendszer alapos átalakítására ugyanis évekre van szükség.

Ám amilyen népszerű lenne ez a lépés a közvélemény szemében – az az általános vélekedés, hogy nem kell ennyi „ingyenélő” helyi politikus –, akkora érdeksérelemmel járna a végeken. Hiszen a kopogtatócédulázó, szórólapozó, plakátragasztó, standoló emberek – na persze az elkötelezettség, a „politikai szerelem” mellett – azért is hajlandók erre a gyakran meglehetősen lélekölő munkára, mert azt remélik, önkormányzati képviselői pozícióval jutalmazzák áldozatos munkájukat. S azoknak a szemében, akik most hoppon maradnak, a következő aláírás- és ajánlószelvény-gyűjtés során sokkal kisebb lesz a lelkesedés lángja.

A jegyzet teljes terjedelemben itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!