Hírek

2010.04.30. 16:07

Megint a frankhitelesek jártak rosszul

2010. márciusban a háztartások által felvett új, forint lakáscélú és szabad felhasználású jelzáloghitelek átlagos hitelköltség mutatója jelentősebb mértékben, az euro hiteleké pedig mérsékelten csökkent, míg a svájci frank hiteleknél változatlan maradt.

Világgazdaság Online

A nem pénzügyi vállalati forint- és eurohitelek átlagos kamatlábai az 1 millió euro érték alatti hitelek esetében lényegében nem változtak, míg az 1 millió euro érték feletti hiteleknél az euro hitelek esetében növekedés, a forint hitelek esetében pedig csökkenés volt tapasztalható - áll a Magyar Nemzeti Bank legfrissebb statisztikájában.

A háztartásoknál az újonnan folyósított forint lakáshitel, szabad felhasználású jelzáloghitel szerződéses összértéke tovább emelkedett. Az euro lakáshitelnél kisebb mértékű csökkenés volt tapasztalható, míg az euro szabad felhasználású hitelek szerződéses értékei nem változtak. A svájci frank lakás és szabad felhasználású hitelek szerződéses értékei szintén nem változtak számottevően.

A forint személyi hitelek új szerződéseinek értéke kis mértékben csökkent. A nem pénzügyi vállalati, 1 millió euro alatti forint- és eurohitelek szezonálisan igazított új szerződéses értékénél összességében enyhe csökkenés figyelhető meg, míg az 1 millió euro érték feletti euro hitelek szezonálisan igazított értéke, és a forint hitelek2 eredeti szerződéses értéke viszont emelkedett.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!