Hírek

2010.04.21. 07:51

Búcsú: Hiller, Szekeres és Gráf 6 millió 600 ezerrel távozik

A leköszönő állami vezetők közül a legtöbb pénzt: több mint 6 millió 600 ezer forintot a földművelési, az oktatási, a honvédelmi, és a társadalompolitikai miniszter viheti majd haza.

RTL

14 tárcavezető vehette át megbízatását a köztársasági elnöktől tavaly. A Bajnai kormány miniszterei éppen egy éve tették le az esküt az Országgyűlésben.

A törvény szerint azok, akik több mint 3 évig voltak állami vezetők, 6 havi fizetést kaphatnak távozáskor. Annak pedig aki, kevesebb, mint 3 évig volt miniszter vagy államtitkár 3 havi fizetés jár.

6,611,400 forinttal távozhat Gráf József földművelési, Hiller István oktatási, Szekeres Imre honvédelmi és Kiss Péter társadalompolitikai miniszter, valamennyien hathavi fizetésüket kapják meg búcsúzóul.

4.522.200 forint Bajnai Gordon miniszterelnöki végkielégítése, ezt az RTL Híradó úgy tudja, a miniszterelnök jótékonycélra felajánlja. 3,305,700 forintot kap majd a legtöbb miniszter.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!