Hírek

2010.04.23. 08:58

65 milliárd hiányzik a kórházi kasszából - Rossz a struktúra

A mostani egészségügyi struktúrát a biztosítótól kapott pénzből fönntartani nem lehet, ezt jelzi, hogy spontán módon szűkül az ellátási csomag, romlik a betegellátás színvonala – mondta tegnap a Magyar Kórházszövetség egri kongresszusán Rácz Jenő, a szövetség új elnöke.

VG

A konvergenciaprogram végrehajtása miatt az elmúlt években kivont 235 milliárd forintot vissza kell pótolni a rendszerbe, ebből az idén 65 milliárdot várnak a kórházak és szakrendelők. Ez az összeg kéthavi finanszírozási összegnek felel meg. Az elnök tisztában van az ország gazdasági helyzetével, s úgy fogalmazott: reméli, hogy a várhatóan felálló új Fidesz-kormány a prioritások között kezeli az ágazatot, mivel erről több alkalommal is beszéltek vezető politikusai. Az akut segítség mellett szükség van a középtávú stratégia kidolgozására is, ebben a szövetség szakmai segítséget ajánl.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!