Hírek

2010.01.27. 10:22

Öngyilkos lett a Davosi Fórum biztonsági főnöke

A világon működő vállalatok jelentős többségének felső vezetői bíznak abban, hogy cégük növekedni fog az idén - tűnik ki a PricewaterhouseCoopers (PwC) felméréséből, amelyet a davosi világgazdasági fórum kezdetén ismertettek.

BBC News - Világgazdaság Online

A BBC által idézett jelentés szerint csupán a válaszadók 18 százaléka nem számol vállalata prosperálásával. A fejlődő országokban csaknem valamennyi cégvezér jó növekedést prognosztizál. Az egyéves önköltségcsökkentés után a vállalatok közel 40 százaléka tervezi, hogy ismét vesz fel munkaerőt, de a legtöbb cég - különösen Nyugaton - munkaerő-felvétel nélküli élénkülést vár.

"Az (általunk felmért cégek) elnök-vezérigazgatói óvatosan derűlátóak" - jelentette ki Dennis Nally, a PwC globális elnöke az éves jelentés prezentációjakor. Ám a jósolt gazdasági fellendülés igencsak egyenlőtlen lesz.

Minél nagyobb a vállalat, annál derűlátóbb az elnök-vezérigazgatója. Erőteljes különbségek vannak a fejlődő és a fejlett országokban működő vállalatok között. Míg a legtöbb nyugati cég továbbra is a belföldi piac gyengélkedését tapasztalja, a fejlődő országokban működő cégek vezetőinek okuk van a derűlátásra.

Eközben egy különös esemény is kíséri a davosi fórumot: a helyi hatóságok szerint a fórum biztonságát felügyelő rendőrfőnököt holtan találták a hotelszobájában. A helyi rendőrség szerint minden jel arra mutat, hogy öngyilkosság történt. Marcus Suter egy nappal azelőtt vesztette életét, hogy az által felügyelt rendezvény megkezdődött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!