Hírek

2010.01.27. 10:22

Öngyilkos lett a Davosi Fórum biztonsági főnöke

A világon működő vállalatok jelentős többségének felső vezetői bíznak abban, hogy cégük növekedni fog az idén - tűnik ki a PricewaterhouseCoopers (PwC) felméréséből, amelyet a davosi világgazdasági fórum kezdetén ismertettek.

BBC News - Világgazdaság Online

A BBC által idézett jelentés szerint csupán a válaszadók 18 százaléka nem számol vállalata prosperálásával. A fejlődő országokban csaknem valamennyi cégvezér jó növekedést prognosztizál. Az egyéves önköltségcsökkentés után a vállalatok közel 40 százaléka tervezi, hogy ismét vesz fel munkaerőt, de a legtöbb cég - különösen Nyugaton - munkaerő-felvétel nélküli élénkülést vár.

"Az (általunk felmért cégek) elnök-vezérigazgatói óvatosan derűlátóak" - jelentette ki Dennis Nally, a PwC globális elnöke az éves jelentés prezentációjakor. Ám a jósolt gazdasági fellendülés igencsak egyenlőtlen lesz.

Minél nagyobb a vállalat, annál derűlátóbb az elnök-vezérigazgatója. Erőteljes különbségek vannak a fejlődő és a fejlett országokban működő vállalatok között. Míg a legtöbb nyugati cég továbbra is a belföldi piac gyengélkedését tapasztalja, a fejlődő országokban működő cégek vezetőinek okuk van a derűlátásra.

Eközben egy különös esemény is kíséri a davosi fórumot: a helyi hatóságok szerint a fórum biztonságát felügyelő rendőrfőnököt holtan találták a hotelszobájában. A helyi rendőrség szerint minden jel arra mutat, hogy öngyilkosság történt. Marcus Suter egy nappal azelőtt vesztette életét, hogy az által felügyelt rendezvény megkezdődött.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!