Hírek

2010.01.14. 10:57

MDF-SZDSZ-alku: nálunk a politikusokat is újrahasznosítják

Nem annyira az SZDSZ politikusaira, sokkal inkább a szavazóira lenne szüksége az MDF-nek - véli Török Gábor politológus, aki szerint ennek ellenére komoly esélye lehet a liberálisokkal választási szövetséget körvonalazó pártnak, hiszen az MSZP-ből és az SZDSZ-ből kiábrándult szavazók pártot keresnek.

hirado.hu

Meglepte az, hogy az MDF az SZDSZ-szel készül választási szövetséget kötni, ráadásul a fórum lépésének szavazatszerző szempontból nincs sok értelme – jelentette ki Török Gábor a Magyar Televízió Ma Reggel című műsorában.

A politológus úgy vélte: az MDF-nek nem az SZDSZ politikusaira, hanem a szavazóira lenne szüksége - számol be a hirado.hu. Hozzátette: a pártnak vélhetően nem tud elég jelöltet állítani, ajánlószelvényt gyűjtőkre és pénzre van szüksége, ezért tárgyal a liberálisokkal. Az együttműködés az SZDSZ-nek is jó, mert egyedül esélytelen lenne a parlamenti választásokon – tette hozzá.

A környezetvédők bizonyára örülnek annak, hogy a politikusokat is újrahasznosítják Magyarországon – mondta Török Gábor.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az MDF-fel a megállapodást vélhetően Retkes Attila köti, a hoppon maradt liberális politikusok pedig tesznek majd azért, hogy hangoztassák: az együttműködés az SZDSZ önállóságának feladásával jár.

Török szerint nagyon komoly esélye lehet az MDF-nek, hiszen a csalódott SZDSZ- és MSZP-szavazók pártot keresnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!