Hírek

2010.01.05. 09:37

Csodavárás: Ötven egyéni mandátumra számít az MSZP

Kevés egyéni mandátumot szerezhet az MSZP a tavaszi országgyűlési választásokon, s ezt a szocialisták is reálisan látják. Belső felmérésük szerint legfeljebb ötven egyéni körzet „húzható be”, ezeket kiemeltként is kezelik. A legtöbb esély a budapesti kerületekben van, de a főváros mellett Miskolc és Szeged is favoritnak számít.

Népszabadság

A Népszabadság információi szerint egy az MSZP-ben készített belső felmérés azt állítja: valamivel több mint ötven olyan egyéni körzet van, ahol reálisnak tekinthető a mandátumszerzés. Ezeket „kiemelt körzetekként” kezelik.

Az MSZP a fővárosban továbbra is – legalábbis az országos támogatottsághoz képest – érdemi eredményekre számít. Burány Sándor, az MSZP budapesti elnöke a Népszabadságnak azt mondta: a fővárosi pártszervezet célja húsz egyéni mandátum elérése. Ezzel szemben lapunk úgy tudja, hogy egy novemberi belső felmérés szerint mindössze négy-öt olyan körzet van Budapesten, ahol szinte biztos a szocialista győzelem egyéniben, és tíz olyan további körzet van, ahol még hibahatáron belül vezet a Fidesz, vagyis javíthatók az arányok. Úgy tudjuk, hogy Tóth József (XIII. kerület), Mester László (XVIII. kerület), Molnár Gyula (XI. kerület) és Podolák György (XXI. kerület) tűnik egyelőre biztos befutónak.

A belső felmérések alapján azzal számolnak a budapesti szocialisták, hogy Csizmár Gábor és Kiss Péter, Arató Gergely, Simon Gábor, Burány Sándor, Hiller István, Avarkeszi Dezső és Szanyi Tibor is elhozhatja egyéni körzetét. Ez pedig azt jelenti, hogy a szocialisták sem várják, hogy egyéniben szerez mandátumot például Hagyó Miklós (XII. kerület), Horváth Csaba (II. kerület), Budai Bernadett (IX. kerület), Steiner Pál (V.–XIII. kerület) vagy Bárándy Gergely (XIV. kerület).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!