Hírek

2009.12.23. 08:10

Íme, legellenszenvesebb politikusaink

Az idén a kormánypárti politikusok jellemzően 5-6 pontot veszítettek, ennek következtében többségük már 30 pontnál alacsonyabb rokonszenvindexen áll.

Népszabadság

Az ellenzéki pártvezetők népszerűségi mutatói is csökkentek, különösen az SZDSZ-eseké és az MDF-eseké - idézi a Szonda Ipsos felmérését a Népszabadság.

A legnagyobb pontszámesést Dávid Ibolya, Herényi Károly, Fodor Gábor és Gyurcsány Ferenc szenvedte el, ők 10-11 ponttal kisebb értékekkel zárták az évet, mint ahogyan kezdték.

A Fidesz politikusai közül Orbán Viktor és Kövér László megítélése viszonylag kiegyensúlyozott volt, előbbinek 45 pont körül alakult a rokonszenvmutatója, utóbbi átlagosan 30 pontot szerzett.

Navracsics Tibor értékelésében több hullámzás is megfigyelhető volt, de összes ségében 6 pontot veszített ebben az esztendőben. Mivel a listán sokaknak ugyanilyen mértékben csökkent a tekintélye, ezért a kedvező, élvonalbeli pozícióját megtartotta a Fidesz frakcióvezetője.

Az elmúlt egy hónapban jelentősen, 14 százalékponttal ismertebb lett Mesterházy Attila, a szocialisták kormányfőjelöltje. Jelenleg az emberek kétharmada tud róla véleményt nyilvánítani. Rokonszenv-indexének 2 pontos javulása mögött karakteres átrendeződés, az egyes politikai csoportok viszonyulásának jelentős mértékű módosulása figyelhető meg. A Fidesz híveinek véleménye valamelyest negatívabb lett: 22-ről 17 pontra esett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!