Hírek

2009.11.11. 09:19

Elhunyt a német futballválogatott kapusa, Robert Enke

Vonatbalesetben elhunyt Robert Enke, a német labdarúgó-válogatott kapusa. A hatóság nem zárja ki az öngyilkosságot sem.

MTI

A rendőrség közlése szerint a 32 éves futballistát kedden 18:25 órakor, a lakóhelye közelében, egy vasúti átjáróban elütötte a  vonat és halálos sérüléseket szenvedett. A hatóság nem zárja ki az öngyilkosságot sem.
    
"Szörnyű!" - mondta Martin Kind, a játékost foglalkoztató Hannover 96 elnöke, aki éppen a liga frankfurti üléséről tért haza, amikor a repülőtéren közölték vele a tragikus hírt. "Az ember sok  mindenre számít, de erre nem. Egyelőre nem tudom, miért és hogyan  történt, de abban biztos vagyok, hogy a futballnak nincs köze a  történtekhez."


    
Enkét szeptember eleje óta gyomorpanaszokkal kezelték, emiatt négy válogatott találkozót ki is kellett hagynia, Joachim Löw szövetségi kapitány azonban mindvégig azt hangoztatta, hogy esélye van az elsőszámú kapus pozíciójára a jövő évi, dél-afrikai  világbajnokságon. Enke tüneteinek okát hosszan kutatták a szakemberek, vérmintáját a trópusi betegségek hamburgi intézetében is elemezték, de szeptember végén csak annyit lehetett tudni, hogy a kór nem fertőző.
    
Halálának hírét Löw és Oliver Bierhoff menedzser közölte a Bonnban edzőtáborozó nemzeti együttes tagjaival.
    
"Mindannyiunkat sokkoltak a történtek, nem találjuk a szavakat" - mondta Bierhoff.
    
Robert Enke - akinek három évvel ezelőtt egy veleszületett szívrendellenesség miatt elhunyt a kétesztendős kislánya, Lara -  összesen nyolcszor szerepelt a német labdarúgó-válogatottban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!