Hírek

2009.11.27. 11:12

Csak akkor jár a cafeteria, ha nincs sztrájk?

Kilenc nappal a Légiközlekedés Egyesült Szakszervezet (LESZ) által szabott határidő lejárta előtt nem látszik elmozdulás a kollektív szerződések ügyében egyik érintett ferihegyi vállalatnál sem – áll a szakszervezet közleményében.

Világgazdaság Online

A Budapest Airport közkapcsolatokért felelős igazgatója, Hardy Mihály félreérthetetlen körlevelében üzente meg a cégcsoport dolgozóinak: a cég a jövő évi, eleve csökkentett értékű cafetéria-juttatásokat csak abban az esetben szavatolja, ha a vállalatnál nem kerül sor munkabeszüntetésre – szól a közlemény.

A LESZ felháborítónak tartja a zsarolás e formáját. A sztrájk nem újabb fenyegetésekkel, hanem az új kollektív szerződés megkötésével kerülhető el. A dokumentum, amelynek kidolgozása érdekében a szakszervezet sűrített tárgyalásokat kezdeményezett, azt is szavatolná, hogy például a cafetéria ügyében ne kelljen minden évben elkeseredett küzdelmet vívni” – fogalmaz a szakszervezet.

A Malév Ground Handling Zrt. vezetőségével szintén a cafetéria-rendszer átalakításáról esett szó a tárgyalások legutóbbi fordulóján.

A LESZ december második hetétől kezdve akkor fogja egyes légi járatok indulását megakadályozni, ha nem születik meg a menedzsmentek által egyoldalúan felmondott kollektív szerződések utódja. A tárgyalások folytatódnak, azonban a fennmaradó idő rövidsége miatt egyre kisebb a megegyezés esélye – közölte a LESZ.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!