Hírek

2009.11.06. 08:56

Bokros Bajnairól, az ellenzéki tájékoztatásról és Andorról

Ha szakmailag megfelel, az MDF-nek nincs kifogása Bajnai Gordon EU-biztosi jelöltje ellen - mondta a volt pénzügyér.

MTV - Világgazdaság Online

Ha a szakmai elvárásoknak eleget tesz Andor László, az MDF-nek nem lehet kifogása a jelölése ellen – jelentette ki Bokros Lajos, az MDF európai parlamenti képviselője a Magyar Televízió Ma Reggel című műsorában.

A volt pénzügyminiszter szerint egyértelmű, a jog a miniszterelnök kezébe adja a jelölés lehetőségét, azonban a demokrácia milyenségét mutatja, hogy az ellenzéket előzetesen tájékoztatja-e a kormányfő a döntéséről.  

A baloldali elkötelezettségű közgazdász eddig az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) igazgatótanácsának tagjaként működött, ahová Gyurcsány Ferenc volt szocialista miniszterelnök delegálta 2005-ben. Bajnai döntése indoklásakor a jelölt „szakmai rátermettségét és emberi tisztességét” hangsúlyozta.

Az MSZP favoritjának számító Veres János egykori pénzügyminisztert feltehetően az EBRD alelnöki posztjára történő jelöléssel kárpótolják. A szocialisták névsorában Andoron és Veresen kívül egyébként szerepelt még Herczog Edit EP-képviselő, Kovács László leköszönő uniós biztos és Vadai Ágnes honvédelmi államtitkár is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!