Hírek

2009.09.14. 08:54

Tölgyessy: Ha az MSZP-nek egy kis esze is lett volna...

Az IMF-korlátok közé kényszerített 2010-es költségvetést az egész ország megszenvedi majd, de arra jó, hogy visszaszerezzük vele a külföld bizalmát - mondta Tölgyessy Péter az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

MR1-Kossuth Rádió

A 2010-es költségvetés tervezetében túl sok újdonság nincs, a számokban egyértelműen az IMF-fel kötött megállapodás elemei köszönnek vissza, új talán csak a MÁV és az önkormányzatok pénzeinek megkurtítása lehet – mondta Tölgyessy Péter az MR1-Kossuth Rádióban.

A mostani költségvetés három válság, a világgazdasági, a túlköltekezési és a versenyképességi válság ütközőpontján született, és mindhármat egyszerre próbálja meg kezelni, ami rettenetes terheket jelent az embereknek. A Bajnai-kormány ideje alatt így összesen várhatóan 8-11 százalékkal csökken majd az állampolgári fogyasztás, nagyjából annyival, mint a Bokros-csomag idején, és a közösségi fogyasztás is 4-5 százalékkal visszaeshet majd ebben az időszakban.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!