Hírek

2009.08.31. 11:12

Bonyolódik a romagyilkosság-ügy - Belső vizsgálat az NBH-nál

Belső vizsgálatot rendeltek el a Nemzetbiztonsági Hivatalnál (NBH) azt követően, hogy a világhálóra került egy, a romagyilkosságokkal összefüggésben készült írásos anyag – írja a Magyar Nemzet Online.

Magyar Nemzet Online

A dokumentum szerint az egyik feltételezett elkövetőt már korábban is figyelték a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok, ám amikor fegyverek megvásárlásába kezdett, megszüntették a titkos adatgyűjtést. A másik gyanúsított állítólag a Katonai Biztonsági Hivatal (KBH) „titkos kapcsolata” volt.

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága a soron következő ülésén foglalkozik az üggyel. A titkosszolgálat évekig figyelte a romagyilkosságok egyik gyanúsítottját – adta hírül még pénteken a köztévé. Az MTV Híradójának információi szerint a testvérpár egyik tagjának telefonbeszélgetéseit azért hallgatták le, mert közismert volt, hogy szélsőséges nézeteket vall.

Az interneten megjelent dokumentum végén összegzik az évek alatt keletkezett információkból levonható következtetéseket. Eszerint megállapítható, hogy a gyilkosság gyanúsítottjaiként őrizetbe vett, szerény körülmények között élő személyek „ismertté vált szellemi képességeik” alapján nem alkalmasak arra, hogy „önállóan előkészítsenek, megszervezzenek, majd végrehajtsanak egy kvalifikáltságot feltételező gyilkosságsorozatot, melyhez alapos, feltűnés nélküli helyszíni felderítésre és pontos végrehajtásra volt szükség”.

A cikk folytatása, valamint további háttér és információk a Világgazdaság Online-on!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!