Hírek

2009.08.27. 11:36

500 millióért venne brüsszeli irodát a fővárosi önkormányzat

Csaknem félmilliárd forintért venne ingatlant Brüsszelben a fővárosi önkormányzat az ottani irodájának. A 2003-ban létrehozott képviseleten hárman dolgoznak, a létszámot fokozatosan bővítenék hétre.

Népszabadság

"Tekintettel a főváros egyre erősödő EU-s szerepvállalására, a már a közeljövőben jelentkező rendkívüli lehetőségek kihívásokat és feladatokat is jelentenek, ezért elengedhetetlen Budapest brüsszeli jelenlétének megerősítése, az iroda infrastruktúrájának jelentős bővítése" - ezzel indokolja a tranzakciót az Ikvai-Szabó Imre és Hagyó Miklós főpolgármester-helyettesek által jegyzett előterjesztés, amelyről ma tárgyalhat a Fővárosi Közgyűlés - írja a Népszabadság.

A képviselet irodáit jelenleg a brüsszeli régiótól bérlik kedvezményesen, azonban - áll az előterjesztésben - "a kibővült személyi állomány számára, illetve reprezentációs célokra méreténél és jellegénél fogva az nem alkalmas. Budapest, mint Kelet-Közép-Európa egyik vezető metropolisa, megfelelő képviseletéhez olyan ingatlan szükséges, amely megjelenésével is kifejezi a főváros uniós politikaformáló, érdekérvényesítő ambíciót".

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!