Hírek

2009.05.11. 11:41

Tölgyessy Péter: padlón az MSZP, tarolhat a Fidesz

A Fidesz minden várakozást felülmúló vasárnapi pécsi győzelme azt jelzi, hogy már nincs olyan település az országban, ahol az MSZP biztosra mehet, a szocialistákkal nyílt koalíciót vállaló kis pártok óriásit buktak - mondta Tölgyessy Péter az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában.

Magyar Rádió

Hatalmas ütést kapott a Bajnai-kormány is, amely az EP-választásig várhatóan nem omlik össze, utána viszont bármi megtörténhet: a szocialista pánik szétrázhatja, de valószínűbb, hogy Bajnaiék inkább beássák magukat, és várják a csodát.

Az alkotmányjogász úgy látja, az MSZP pécsi vereségében egyértelműen benne van a kulturálisfőváros-projekt kudarca is, hiszen a programot kezdettől fogva konfliktusok kísérték, és senki nem tudott a karizmatikus Toller László helyére állni.

Az MSZP-ből „kibeszélő” Szili Katalin, aki hazatérő pécsiként, nem pedig MSZP-s politikusként jelentkezett be, látványos vereséget szenvedett, de a balliberális közgyűlési többség miatt nem lesz könnyű dolga a fideszes Páva Zsoltnak sem – tette hozzá Tölgyessy.

A Fidesz győzelme ugyanakkor azt jelenti, hogy másutt is bőven megszerezheti a kétharmados többséget, az EP-választások eredményeként pedig Európa legerősebb pártja lehet. – mondta Tölgyessy Péter a 180 percben. (MR)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!