Hírek

2009.05.03. 15:13

Talmácsi hetedik lett Jerezben

Hetedik lett az Apriliával versenyző Talmácsi Gábor a 250 kcm-esek között a gyorsaságimotoros-világbajnokság vasárnapi Spanyol Nagydíján, Jerezben, míg Tóth Imre, a kategória másik magyar indulója a 16. helyet szerezte meg ugyancsak egy Aprilia nyergében.

MTI

Elsőként a japán Aojama Hirosit intették le a spanyol Alvaro Bautista és az olasz Marco Simoncelli előtt a 26 körös viadalon, amelynek Talmácsi a tizedik, Tóth a 19. pozícióból vághatott neki. A korábban a 125 köbcentis géposztályban világbajnok Talmácsi az idei vb-sorozat harmadik futamán a rajtnál kissé beragadt, s csak szívós munkával tudott előbbre lépkedni. A 9., majd a 8. helyet viszonylag hamar elfoglalta, sőt a 7.-re is rálelt, kilenc körrel a vége előtt azonban hátracsúszott tizediknek. Így kezdhetett mindent elölről, de törekvését csak mérsékelt siker övezte, tudniillik féltávnál a 6-8. helyért csatázott, innen előbbre azonban nem tudott jutni, s végül a 7. lett a Jerez de la Frontera-i pályán.

Tóth három pozíciót javítva az időmérő edzésen produkálthoz képest 16.-ként zárt. Az élen hatalmas harcot vívott egymással a mezőnyt maga mögött idejekorán leszakító - Aojama, Bautista, Simoncelli és a spanyol Hector Barbera alkotta - négyes, amelyből a véghajrára ketten, Aojama és Bautista kiváltak, különharcukat az utolsó kanyar jobb vételével a japán nyerte "orrhosszal" a hazai versenyző előtt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!