Hírek

2009.05.07. 07:33

Magyar Telekom: kisebb bevétel és eredmény

A Magyar Telekom Nyrt. 21,5 milliárd forint nettó eredményt ért el az első negyedévben, ami 2,9 százalékkal kisebb az egy évvel korábbi 22,2 milliárd forintnál - közölte a társaság csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján, gyorsjelentésében.

MTI Eco

Az elemzők az első negyedévre 20,7 milliárd forint nyereséget vártak.

A konszolidált, nem auditált, a nemzetközi számviteli elvek (IFRS) alapján készült eredménykimutatás szerint a társaságnak az első három hónapban 159,4 milliárd forint bevétele volt, 2 százalékkal kisebb mint tavaly ilyenkor.

A cég a bázisénál rosszabb számokat részben a hang alapú bevételek, illetve a kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredmény (EBITDA) csökkenésével magyarázta. A közlemény szerint Christopher Mattheisen elnök-vezérigazgató elmondta, hogy a gazdasági helyzet romlása ellenére nem változtatnak az idei évre vonatkozó célkitűzéseken.

 A bevételek csak kismértékben, éves szinten 1 százalékkal csökkennek, míg az EBITDA a bevezetett költségcsökkentési intézkedések hatására 1-2 százalékkal esik vissza. Beruházásra a tavalyival azonos összeget, 107,9 milliárd forintot költenek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!