Hírek

2009.05.27. 09:02

Irány Brüsszel! Fidesz 17, MSZP 4 képviselőt küldhetne

A Fidesz és a KDNP 17, az MSZP 4, a Jobbik pedig 1 képviselőt küldhetne Brüsszelbe, ha most vasárnap lennének az európai parlamenti választások - derül ki a Századvég felméréséből.

InfoRádió

Továbbra is jelentős a Fideszé és az MSZP támogatottsága közötti különbség, a Fidesz ugyanis az összes megkérdezett körében tovább tudta növelni a támogatottságát - mondta az InfoRádióban Héjj Dávid, a Századvég Alapítvány tudományos munkatársa.

Az összes megkérdezett körében a legnagyobb ellenzéki párt támogatottsága jelenleg 35 százalék, azaz 5 százalékponttal magasabb, mint az előző hónapban, míg a szocialistáké 1 százalékpontot csökkent, 10 százalékra.

A biztos pártválasztók preferenciái azonban nem változtak, a Fidesz körükben 71 százalékon, az MSZP pedig 17 százalékon áll. A kis pártok az összes megkérdezett válaszai alapján jelenleg nem tudnák átlépni a parlamentbe jutási küszöböt, az SZDSZ támogatottsága 1 százalék, az MDF-é is, míg a Jobbik 3 százalékon áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!