Hírek

2009.05.21. 12:53

Horn: A Jobbik egy ócska, rasszista, neonáci párt

Horn Gábor azt mondta, Magyarországon olyan politikai erők és szövegek váltak a közélet részévé, amelyek alapján akár 2 millió ember is kitaszítódhat a magyar állampolgári körökből

ATV.hu

„A Jobbik egy ócska, rasszista, neonáci párt” – mondta Horn Gábor az ATV-ben. Az SZDSZ kampányfőnöke szerint az EP választások tétje, hogy az erőfölénybe került Fidesz és a zsugorodó MSZP mellett ki lesz a harmadik erő az Európai Parlamentben: egy neonáci szélsőség, vagy a liberális oldal – fogalmazott.

Horn Gábor azt mondta, Magyarországon olyan politikai erők és szövegek váltak a közélet részévé, amelyek alapján akár 2 millió ember is kitaszítódhat a magyar állampolgári körökből. Szerinte azonban nem is a Jobbik az igazi kérdés, hanem hogy Magyarország milyen képet alkot magáról külföldön.

Horn Gábor azt mondta, rémisztő a Jobbik és az egyik rendőri szakszervezet között a napokban aláírt együttműködési megállapodás, mert nem lehet és nem is szabad a politikát és a szakszervezeti munkát összekeverni.

További választási hírek a Világgazdaság Online weboldalán!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!