Hírek

2009.05.12. 15:12

Harakiri? - Abszolút rekord veszteség a Hitachitól

A Hitachi 8,1 milliárd dolláros éves veszteséget könyvelte el, ez a Shinko Research Institute Co szerint a legrosszabb adat, amelyet valaha japán cég elkönyvelt.

AP - VG Online

Nem elég, hogy a Hitachi 8,1 milliárd dolláros mínusza abszolút rekord Japánban, a cég mai bejelentése szerint leghamarabb a jövő évben számít a gazdasági helyzet javulására. (A rivális NEC szintén jelentős veszteségről számolt be, de tervei szerint még idén újra pozitívba fordítja a mérlegét - jelenti az AP.

A vállalat rendkívül széles piacot fed le: szórakoztatóelektronikán keresztül az orvosi műszereken át az atomreaktorok berendezéseik forgalmaz elektronikai eszközöket. A gazdasági válság minden ágazatra kihatott, de elsősorban a digitális média és háztartási elektronika terén volt jelentős a visszaesés.

A Hitachi legkorábban 2010-re számít javulásra, korábbi bejelentése szerint munkaerejének 2 százalékát, azaz 7 ezer alkalmazottat bocsát el. Az átszervezés részeként a vállalat vezetését az eddig a Hitachi Plant Technologies és a Hitachi Maxwell cégeket irányító Takashi Kawamura veszi át elnök-vezérigazgatóként júniustól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!