Hírek

2009.05.11. 08:13

Gyes-változás, lakáselvesztés - A kormány kríziskezelő alapot hoz létre

Kríziskezelő válságalapot hoz létre a kormány azoknak a szegényeknek, akiket hátrányosan érint a gyes rendszerének megváltoztatása. A kabinet dolgozik egy olyan konstrukción is, amelyben a lakásukat elvesztők feje fölött mégis maradna tető - írja hétfői számában a Népszabadság.

MTI

A Herczog László szociális és munkaügyi miniszterrel készített interjúban a tárcavezető úgy fogalmaz: a kormányzati szándék az, hogy létrejöjjön egy válságalap azoknak a családoknak, amelyek korábban felhalmozott közüzemi és egyéb tartozásaik miatt utcára kerülnének. "A kollégák olyan konstrukción dolgoznak, hogy ilyen esetben ne történhessen meg, hogy utcára kerülnek a családok. Inkább veszítsék el a tulajdonukat, de bent maradhassanak a lakásban, bérlőként. Ez lenne a konstrukció lényege. A miniszterelnök már kiadta a feladatot ennek részletes kidolgozására" - nyilatkozta a miniszter.

A munkahelymegőrző pályázatokkal kapcsolatban Herczog László a lapnak azt mondta: az OFA nyertes pályázatain megőrzött munkahelyek száma meghaladja a 24 ezret, a munkaügyi központok tízmilliárdos programja előzetes becslések szerint legalább ekkora nagyságban segíti a munkahelyek megőrzését. Az uniós támogatás további 50 ezer munkahelyet érint.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!